Sobotní akademie uzavřela slánskou sezónu

Slaný – 6. října
Závěrečný pátý díl Slaný Speedway Academy uzavřel letošní plochodrážní sezónu ve Slaném. Po úterním tréninku se mladí zájemci o plochodrážní sport sešli ve Slaném opět včera, aby si vyzkoušeli svoji dovednost a své umění.

 

Slaný se probudil do krásného rána

Byť od pátečního odpoledne na celém našem území panovala na určitých místech jistá nervozita a někteří lidé netrpělivě vyhlíželi sobotní večerní sčítání hlasů od voličů jak do senátních, tak i do komunálních voleb, aby nepřišli o své těžce vydobyté a dobře placené posty, to na plochodrážním stadionu ve Slaném za nezvykle teplého říjnového počasí byla výborná nálada a vše probíhalo v přátelském a kamarádském duchu.

Výborně připravený malý ovál od správce stadionu Eduarda Krčmáře staršího pod taktovkou trenéra Miroslava Rosůlka postupně testovali Jakub Exler z pražské Markéty, který sice do Slaného na tyto kempy ke své škodě nejezdí, ale na sklonku této sezóny se zde objevil. Další kdo projevil zájem byl Luboš Krejča. Ten zde byl sice 9. Června, ale pro poruchu svého stroje na ovál nevyjel. Vše si vynahradil až dnes, kdy měl k dispozici jiný stroj v červenožlutých barvách, a aby mu to ladilo tak i jeho kombinéza měla stejný design po Michalu Bašteckém.

Miroslav Rosůlek přednáší

Tento jezdec pražské Markéty byl v minulých ročnících Slaný Speedway Academy stálicí těchto kempů a k překvapení všech se zde objevil i včera, byť z dodávky svých rodičů vyložil čtyřkolku, ale ochota Luboše Krejči mu umožnila, aby po čase si zatrénoval na plochodrážní stopětadvacítce.

Trio Pražanů doplnil domácí Tony Katra, který dokonale využívá možnost tréninkových možností, které ve Slaném jsou nastaveny, samozřejmě za asistence strýce Martina Šťastného a svého dědy nechyběl ani teď.

Vůbec poprvé se zde objevil Dominik Hrbek, začínající pardubický nováček má za sebou premiérové jízdy v Kostěnicích a Speedway Mini Cupu. Slánský ovál o testoval ze vším všudy a určitě cestu z Turnova do Slaného ze svým otcem neabsolvovali naposled a určitě se zde v novém ročníku akademie budou objevovat v pravidelném sledu.

Slánský plochodrážní stadion teď utichne od zvuků plochodrážních strojů, ale od příštího týdne zde nastane čilý ruch, aby byl připraven na další speciály. A to 27. října do svých pedálů šlápnou v dalším pokračování TOI-TOI CUPu cyklisté, aby před televizními kamerami bojovali o další body v tomto prestižním cyklokrosovém seriálu.

Zleva Michal Baštecký, Tony Katra, Dominik Hrbek, Luboš Krejča a Jakub Exler

Slaný Speedway Academy je pro letošní sezonu v cíli. Mladí plochodrážní adepti měli pod vedením ikony slánské ploché dráhy Miroslava Rosůlka možnost využít jeho rad a zkušeností a je otázkou kdo jak k tomu přistoupí a zhodnotí tuto práci. Výsledky této činnosti jsou patrné především v importu medailí z letošních kolbišť jak evropského, tak i světového poháru mládeže v kubatuře do 125ccm.

Poděkování si rovněž zaslouží i celý realizační tým akademie, který se až na malé výjimky za tři sezony realizace této činnosti prakticky nemění, což je ku prospěchu věci. Kateřina Zamazalová má na starosti zdravotnický dozor, Eduard Krčmář starší a Václav Buřič se věnují dráze a druhý jmenovaný s Otakarem Večerkou pomáhají s propagací. Antonín Vilde z pozice vedoucího SSA by jim rád za tuto činnost poděkoval a věří ve zdárném pokračování i ve sportovní sezóně 2019.

Foto: Dominik Hrbek