Hynek Štichauer sází do loterie

Tayac a Pardubice – 3. července
Po extraligách si mohl pod svoje stále delší vousy mumlat, že opět ani nezklamal, ani nepřekvapil. A že je za to sice rád, ale na druhou ho to mrzí. Všechno se změnilo minulou středu ve Svítkově. Ano, Lubomír Vozár mohl za své první letošní vítězství děkovat Václavu Milíkovi s Patrykem Dudkem, ovšem při současné vyrovnanosti vyšší české divize bylo podstatným slovem do pranice dvanáct bodů Hynka Štichauera. Pardubický závodník by se pochopitelně rád vrátil na český trůn, nicméně v sobotu večer má před sebou výzvu zcela jiného druhu.


Tipujte:

Zacinká v Tayacu okolo sobotní půlnoci někdo z českých závodníků evropskou medailí?

View Results

Loading ... Loading ...

Hynka Štichauera čeká v sobotu evropské finále v Tayacu

V jednadvacet hodin totiž ve francouzském Tayacu startuje finále mistrovství Evropy na travnaté dráze.  A Česká republika je opět faktorem, s nímž je nutno počítat. Vedle Josefa France budeme mít na ovále v akvitánském městečku také Martina Málka a Hynka Štichauera.

Od chvíle, kdy v dubnu před třemi lety v rámci dne otevřených dveří v Mariánských Lázních, začali pronikat do tajů svérázné plochodrážní disciplíny, oba ušli pořádný kus cesty. Martin Málek se již kvalifikoval do světového finále na dlouhé dráze pro rok 2019. V něm nemá zcela zabouchnuté dveře ani Hynek Štichauer. Pardubičan byl navíc loni ve finále mistrovství Evropy v Hertingenu nejlepším Čechem a před jeho výkony tehdy oněměl i sám velký Josef Franc.

Hynek Štichauer se skvěle etabloval ve světě dlouhých a travnatých drah

„Mám nejen Tayac, ale i Marmande a Roden,“ přibližuje Hynek Štichauer, že pro úspěch ve světě dlouhých a travnatých drah není možné přijet rovnou na vrcholný podnik. „Tayac je tvrdá dráha. Patrick Goret se nabíd‘, že mi připraví dvě motorky. Přijal jsem, ale je to sázka do loterie.“

Nezbývá než dodat, že podobný vabank s technikou hrál Hynek Štichauer i předloni v nezapomenutelném světovém šampionátu dlouhodrážních družstev v Mariánských Lázních. A po závodech cinkal český nároďák bronzovými medailemi.

Startovní listina evropského finále na travnaté dráze – Tayac, sobotní večer:

1 Josef Franc, CZ
2 Mark Beishuizen, NL
3 Christian Hülhorst, D
4 Stephan Katt, D
5 Henry van der Steen, NL
6 Stephane Tresarrieu, F
7 Paul Hurry, GB
8 Dimitri Berge, F
9 James Shanes, GB
10 Hynek Štichauer, CZ
11 Andrew Whitaker, GB
12 Mathieu Tresarrieu, F
13 Lars Zandvliet, NL
14 Martin Málek, CZ
15 Romano Hummel, NL
16 Max Dilger, D
17 Zach Wajknecht, GB
18 Anthony Chauffour, F
19 Richard Hall, GB
20 David Mears, GB
Josef Franc se řadí mezi pretendenty na medaile

Foto: Karel Herman a Pavel Fišer

Martin Málek je světovým finalistou pro rok 2019