Zeptejte se: Jana Hlačiny

Měchnov u Divišova – 18. února
S datem narození 1982 předloni dospěl do kritického věku českého plochodrážníka. Vzhledem k současnému trendu preferování juniorských závodníků, možná i na úkor těch starších, mu s přestupem mezi seniory nastaly hubenější časy. A tak se jeho loňský kalendář smrsknul prakticky na první ligu, semifinále individuálního a pár volných závodů doma a v Německu. Nicméně přesto nehodlá pověsit kombinézu na hřebík. Také na toto téma bude divišovský závodník ve slánských službách Jan Hlačina hovořit příští víkend v exkluzivním rozhovoru s magazínem speedwayA-Z. A také tentokrát do něho může vstoupit svými otázkami také kdokoliv z čtenářů.

„Úplně všechno,“ odpověděl Jan Hlačina na otázku magazínu speedwayA-Z, co se změnilo po jeho loňském přechodu do seniorské věkové kategorie. „Míň závodů, možná i míň tréninků. Málo závodů a stále těžší soupeři. Není to tak jednoduchý.“ A o kolik se pro Jana Hlačinu zmenšil počet mítinků ve srovnání s juniorskými léty? „Když to řeknu odhadem, kdybych dřív jezdil sto závodů, tak teď tak pětadvacet,“ svěřil mistr republiky juniorských družstev z roku 2002. „Ubylo mi jich tak o tři čtvrtiny. Když se mi teď naskytne nějaký Německo, jedu tam, doma to není nic moc.“

Své dotazy na Jana Hlačinu můžete vkládat prostřednictvím komentářů k tomuto článku počínaje touto chvílí až do uzávěrky příští pátek 25. února do 12:00. Rozhovor je naplánován hned na následující sobotu.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)