Slánské depo praskalo ve švech

Slaný – 6. dubna
Sobota 6. dubna počasí jako při klasickém letním prázdninovém dni a slánský stadion se chystal na tréninkový program tří plochodrážních kategorií. Do depa se již od deváté hodiny začali sjíždět jezdci flat tracku, kteří zde nakonec měli devítičlenné zastoupení. Mladých juniorů ve třídě do 125 ccm se sešlo pět a závodníků, kteří sedlali motocykly 500 ccm, dorazilo sedm, číslovku dvacet dva doplnil malý David Filipovský sedlající stroj 50 ccm.

 

Vedoucí sportovního úseku Jaroslav Drbal, který měl tréninkový program na  starost, byl nucen pro technickou závadu kropicího vozu pozdržet plánovaný začátek celého programu a tak měl čas si promyslet a sestavit harmonogram  tréninku.

Jako první se do tempa zapojili junioři na malé dráze, kde pod taktovkou Aleše Altmana a Davida Filipovského se činili Jakub Hejkal, Matěj Tůma, Jaroslav Bártek, Matouš Ryska a Petr Kvěch, Ti sedlali stroje třídy 125 ccm. Dále Stanislav Kohout, než se připojil ke svým kolegům na klasickou dráhu a také již zmíněný David Filipovský mladší.

Na klasický ovál vyjela sedmička jezdců, domácí duo Bruno Belan a Eduard Krčmář, které doplnili Jaroslav Vaníček, Jan Hlačina, Daniel Halamka, veterán Martin Švestka a začínající Richard Samek.

Jezdců flat track, které 20. dubna čeká ve Slaném úvodní mítink mistrovství republiky, se dostavilo devět, nechyběl loňský mistr světa Ervín Krajčovič ani ostřílení jezdci Tomáš Kolařík, Kamil Peuker, Jan Rudolf,  samozřejmě pro letošní seriál MČR domácí závodníci František Irmiš, Vít Janoušek a Stanislav Kohout.  Dále po oválu kroužili jezdci Kubajz a Gryž.

Vzhledem  k tomu, že další tréninky na sobotní termín byly naplánovány jak do Plzně, tak Liberce i Březolup, bylo slánské depo poměrně zaplněné, byť se jednalo o jezdce napříč plochodrážními   kategoriemi a kubaturami.

V sobotu 20. dubna se kromě mistrovství republiky ve flat tracku koná ve Slaném i mistrovský závod třídy 125 ccm na krátké dráze. Pořadatelé věří, že se podaří do tohoto termínu adeptům tohoto sportu zajistit potřebné formality, aby se závod mohl uskutečnit. Současná  situace, kdy musely být odloženy již dva mítinky PRO – TEC Speedway Mini Cup, není příliš optimistická.

Slaný pilně trénuje a chystá se na své první letošní závody | foto Antonín Škach