Slánská sedmdesátka se pokřtila jaksepatří

Slaný – 7. října
Letos se deště na podobě českého plochodrážního kalendáře zaplaťpánbůh nepodepsaly jako v loňské sezóně. Přesto stihla odložit srpnovou slánskou extraligu. A s ní také křest knihy Antonína Škacha a Antonína Vildeho Slánská sedmdesátka aneb od padesátého doleva a smykem.

Na Slánské hoře, kde před rokem vzniknul snímek pro titulní stranu | foto Eva Palánová
Antonín VIlde a slánský starosta Martin Hrabánek při křtu knihy | foto Karel Herman

První stovka výtisků, která do Slaného dorazila již na původní termín, se k prvním čtenářům dostala již měsíc před prvním křtem. Knihy se prodávaly v Pardubicích, v Plzni, v Liberci, v Březolupech a v Divišově. A konec konců také při poháru stopětadvacítek na malém slánském ovále.

Nová kniha přilákala také televizní kamery | foto Eva Palánová

Největší díl slávy pro Slánskou sedmdesátku čekal až se závěrem extraligy. Na nástupu ji pokřtil starosta královského města Martin Hrabánek. A vedle stánku s občerstvením probíhala autogramiáda.

U stolečku zasedli Karel Voborník, Miroslav Rosůlek a také Jiří Štancl, jenž si zaslouží absolutorium. Aktivně se zapojil do prodeje, protože zájem diváků o publikaci byl obrovský. A protože se v okolí pohybovala řada dalších slánských plochodrážníků, ozdobily se knihy spoustou autogramů.

Také oni psali svými výkony slánskou knihu – zleva Aleš Dryml, Miroslav Rosůlek, Karel Voborník a Jiří Štancl | foto Eva Palánová