Sobota uvidí křest slánské sedmdesátky

Slaný – 5. října
Řada lidí si ji pořídila, protože by byla škoda nejít s ní do prodeje, když opustila tiskárnu. Ano, řeč je o nejnovější plochodrážní knize Slánská sedmdesátka, aneb od padesátého doleva a smykem. Všechny dosavadní akce byly ovšem jen předpremiérou. Hlavní slávy se dočká až tuto sobotu.

 

Počasí totiž odložilo nejen slánský extraligový závod nýbrž také slavnostní uvedení publikace na trh. Vše se napraví v sobotu. Na nástupu bude knížka pokřtěna za účasti starosty královského města Martina Hrabánka.

Plánuje se také autogramiáda slánských plochodrážníků. Klub o účast požádal mimo jiné Miroslava Rosůlka, Karla Voborníka, Josefa Rybáře, s nímž by mohl dorazit také Josef Minařík, Václava Burandu, Milana Matouška, René Junu a další postavy své historie.

Dost možná dorazí i další esa naší plochodrážní historie a tak se rýsuje skvělý happening. Samozřejmě po závodech se otevře depo, kde bude nejen kompletní slánský tým včetně svého kouče. Váš výtisk tak mohou ozdobit cenné autogramy.

Zájemcům připomínáme, ať si na knihu vezmou tašku. Má skoro čtyři sta stránek velkého formátu a váží okolo kila. A stále se prodává za pětikilo.

Slánská sedmdesátka byla v předprodeji na řadě stadiónů, ale křtu se dočká až pozítří | foto Antonín Škach