Páteční odpoledne ve Slaném patřilo opět ploché dráze

Slaný – 15. září
Než se člověk nadál, uplynul další týden a páteční odpolední čas opět patřil mladým začínajícím adeptům sportu levých zatáček. Miroslav Rosůlek, jak bylo již avizováno, po jednotýdenní přestávce na slánský plochodrážní stadion dorazil dost s velkým předstihem, aby si prošel a zkontroloval stav malého oválu. Neboť kromě tréninku Talent Speedway Slaný se domluvil i tréninkový program pro další klubové jezdce AK Slaný Štěpánku Nyklovou a Karla Průšu aby měli možnost si před dalším závodem PRO – TEC Speedway Mini Cup vyzkoušeli jak svůj strojový park, tak i kvalitu dráhy.

 

U vedoucího TaSS Aleše Altmana se na tréninkový sraz nahlásili Jakub Hejkal, David Filipovský, Robert Samek a Nicholas Hejral. Ten byl ve Slaném již v červnu, ale déšť zapříčinil, že mladí jezdci se do akce nemohli dostat a tak e svým otcem Jakubem Hejralem, bývalým plošinářem mšenského PDK, dorazili do Slaného až po letní přestávce. Po všech stránkách byli připraveni na patřičné úrovni. Nechyběl jako vždy pražský Jaroslav Bartek a tak tréninkový program mohl začít.

Ve slánském depu stála i dodávka Pavla Marka. Kdo čekal, že jeho syn Petr si přijel před středečním PRO – TEC Speedway Cupem vyzkoušet jak ovál, tak své motocykly, byl asi zklamán. Otec mladého pražského juniora zde byl pouze na přátelské návštěvě a zařídit si pár formalit.

Dost smolný páteční podvečer zažila Štěpánka Nyklová. Po pár tréninkových jízdách musela odstavit svůj motocykl. Zadřený motor byl příčinou předčasného ukončení tréninkového snažení a tak její otec bude plně vytížen. Do středy musí připravit stroj své dcery, aby mohla jako jediná dívka ve startovním poli konkurovat chlapecké přesile při další mítinku PRO – TEC Speedway Mini Cupu, který je od 17:00 ve Slaném na programu.

Další pokračování TaSS je domluveno a naplánováno na příští páteční odpoledne 22. září. Mladí plošináři ve Slaném budou mít možnost dalšího trénování, navíc ve středu David Filipovský, Robert Samek, Nicholas Hejral budou prezentovat své umění ve vložených jízdách. Štěpánka Nyklová, Karel Průša a Jakub Hejkal zasáhnou do závodu.

Aleš Altman dělí svůj sportovní program mezi plochou dráhu a hokej a tak ve výčtu jmen nadějí AK Slaný chybí, neboť mu začala sezona mezi ledovými mantinely.

Ve Slaném se v pátek opět trénovalo | foto Václav Buřič