Ze školních lavic rovnou za plochodrážní řidítka

Slaný – 8. září
Páteční odpoledne osmého září opět patřilo ve Slaném mladým frekventantům plochodrážního sportu. Malý slánský ovál přivítal po týdnu školní docházky začínající adepty sportu levých zatáček. Aleš Altman, vedoucí Talent Speedway Slaný, zvažoval uspořádání dalšího pokračování tohoto tréninkového programu na 1. září, ale nakonec konečná volba po domluvě všech zainteresovaných stran se posunula až na uvedený termín.

 

Na dráhu postupně vyjeli Jakub Hejkal, ten den před tím na pražské Markétě absolvoval svůj první závod mistrovství republiky stopětadvacítek na malé dráze. Vzhledem k tomu, že prozatím trénoval jen na oválech, které nemají mantinely, nevedl si vůbec špatně.

Jaroslav Bártek je sice jezdec pražské Markéty ,ale ve Slaném na TaSS je pravidelným  účastníkem a tréninkové porce mu postupně zvyšují jeho jistotu v sedle plochodrážního  stroje. Aleš Altman mladší, David Filipovský mladší a Robert Samek se po prázdninové pouze rovněž snažili a využili všechen čas a navíc měli k dispozici slánského juniora Bruna Belana.

Ten ve čtvrtek v podvečer startoval v Praze ve třetím klání juniorského šampionátu, ale našel si čas, aby přišel mezi začínající jezdce. Jeho přítomnost má pozitivní vliv hlavně na Jakuba Hejkala, který si jeho dobře míněné rady bere k srdci.

Jako vždy se o stav malého oválu staral Tomáš Hejkal, který optimálně připravil dráhu tak, aby delší prázdninová přestávka nečinila jezdcům žádné potíže. Přítomnost Davida Filipovského je amozřejmostí, ten z pozice vedoucího Sportovního centra mládeže AČR při Autoklubu Slaný nejen podá pomocnou ruku Aleši Altmanovi při realizaci TaSS, ale také získá přehled o případném budoucím zařazení jezdců kubatury 125 ccm do nominačních kritérií jak pro evropský tak i světový pohár mládeže.

Jestli zde ve výčtu jmen chybí Miroslav Rosůlek, ikona slánského klubu, tak s velkou lítostí se musel omluvit, pravidelně od samého vzniku TaSS dojíždí na tyto akce, ale tentokrát dal přednost rodinné sešlosti. Již se těší na pátek 15. září, kdy opět bude na programu další díl Talent Speedway Slaný.

Slánská akademie se po prázdninách opět rozběhla | foto Aleš Altman