Rižský program pokračuje evropskými dvěstěpadesátkami

Riga – 18. srpna
Jana Kvěcha zítra čeká v Gislavedu klíčový challenge o tři postupová místa do seriálu SGP 2024. Pražský závodník má za sebou čtvrtou příčku z úterního volného závodu v rámci oslav sedmdesátin ploché dráhy v Pockingu. Na stranu svých aktiv klade také znalost švédského oválu. Do akce se v sobotu dostanou také tři čeští borci v sedle čtvrtlitrových motocyklů.

 

David Hofman a Dominik Hrbek trénovali v Pardubicích | foto Ladislav Hofman

Po vrcholných závodech šampionátu mistrovství světa z minulého týdne bude Riga hostit mistrovství Evropy dvěstěpadesátek. Formule je již tradiční, v sobotu dvě semifinále, v neděli finále.

První semifinále pojedou Dominik Hrbek, který se čtvrtlitrům věnuje programově, a Adam Nejeczhleba. Kmenový závodník Divišova, jenž v závodech stopětadvacítek sedlá liberecká éčka, letos vstoupí do evropských soutěží poprvé.

Adam Nejezchleba míří do Rigy vstříc své evropské premiéře | foto Štěpán Ševčík

Premiéra čeká také Davida Hofmana, který zítra nastoupí do druhého semifinále. A to i s dvěstěpadesátkou, protože loni ze stopětadvacítek přešel plynule na půllitry. Možnost vstoupit do mistrovství Evropy si však uniknout nenechal.

Adam Nejezchleba má za sebou páteční soustředění v Liberci, kde si otestoval motor naladěný u Václava Hromase. Oba Pardubičané využívali do sytosti svítkovský stadión.