Potkali se u Berouna

Jako se pohádkoví medvědi potkali u Kolína, tak by se dalo nazvat i náhodné letní setkání uprostřed pracovního týdne, uprostřed královského města Beroun, které má dokonce medvěda ve znaku. Málokdo by čekal, že probírané téma bude plochá dráha.

Ladislav Šifalda, Květoslav Šebela a Stanislav Klenovec na pivu | foto JIřina Šifaldová
Idylka pasoucích se koní nedává na první pohled žádnou souvislost s plochou dráhou | foto Jiřína Šifaldová

Slávek Šebela  náhodou uviděl postavu, kterou vídával na plochodrážních stadiónech, a nedalo mu to a zvolal: „Hej, já tě znám, nejsi  ty Šifalda? A kromě úsměvu na tváři se mu v hlavně zrodila i myšlenka. Zavolat kamarádovi Standovi Klenovcovi, ten sice pověsil svoji startmaršálovskou kariéru loni na hřebík, ale je stále ve formě a proto sedl na kolo a přijel za námi dvacet kilometrů.

Bývalí plochodrážníci Slávek Šebela, Standa Klenovec a Ladislav Šifalda, zavzpomínali u půllitru chmelového moku na doby, kdy se ještě v Čakovicích závodilo, jaké je to být pětadvacet let startmaršálem i  na zlaté časy ploché dráhy.

Pak jsme byli pozváni na statek ke Slávkovi Šebelovi, byl zasazen v krásné  přírodě pod historickým městem Tetín, na břehu Berounky.  Statek s nádechem nostalgie a jeho snů. Prý závodění zcela neopustil, ale ne na motorkách ale na živých koních, ukázal nám i  svoji vzpomínkovou místnost, kterou by chtěl vyzdobit plochodrážními artefakty.

Ladislav Šifalda v památečním plochodrážním pokoji Květoslava Šebely | foto Jiřina Šifaldová

Jako první tam visí kombinéza a pár fotografií ze závodních časů jeho i jeho synů. Bylo příjemné vidět, že má tento sport stále rád, proto mu přejeme hodně zdraví i sil v jeho záměru.

 

1 komentář u „Potkali se u Berouna“

  1. Ahoj Slávo,
    v garáži mi visí Tvoje červenomodrá kombinéza,cos mi ji prodal ještě v Čakovicích.Jestli ji chceš,napiš.
    Zdravím Tě .Karel

Komentáře nejsou povoleny.