I se stopětadvacítkou se dá závodit po celé Evropě

Žatec – 1. srpna
Plochá dráha je o cestování. O dlouhém cestování z jedné země do druhé. A to platí nejen pro velké hochy, nýbrž i pro kolibříky. Po evropském a světovém poháru jsme vyrazili na kemp polské extraligy do Toruně. A poté přišla pozvánka na nedělní závod stopětadvacítek v Žarnovici.

 

Karel Průša se svým otcem Karlem v Toruni | foto Petra Zahradníčková

V Toruni si Karel Průša i Štěpánka Nyklová užívali plochodrážní dění. Obrovská zkušenost a zážitek pro všechny. Polští organizátoři měli všechno perfektně propracované do nejmenšího detailu.

Po trénincích přišel čtvrteční závod. Karel Průša navzdory diskvalifikaci ve své první a pád v poslední jízdě získal osm bodů a celkové šesté místo. Jako jediný porazil nejlepšího závodníka, Jamila Eliase z Dánska.

Karel Průša na jedné fotografii při žarnovické výstavě poznal také svého dědečka Karla | foto Petra Zahradníčková

Štěpánka Nyklová skončila jedenáctá. Oba opět ukázali své schopnosti, v kempu se jim hodně líbilo. V pátek ráno jsme se vydali do Žarnovice. Karel Průša byl pozván k vloženému závodu stopětadvacítek při oslavách sedmdesátin tamní ploché dráhy.

Soupeřem mu byla trojice slovenských kolibříků. Z plánovaných čtyř rozjížděk se vinou nejistého počasí uskutečnily jen tři. Karel Průša je všechny vyhrál.

Závod 125 ccm v Žarnovici:

1. Karel Průša, Slaný 3 3 3 9
2. Jaroslav Hajko, Žarnovica 2 F 2 4
3. Anna Hajková, Žarnovica 0 2 1 3
4. Filip Kasan, Žarnovica 1 E 0 1
Pódium nedělních stopětadvacítek v Žarnovici: zleva Jaroslav Hajko, Karel Průša, Anna Hajková a trenér Jan Daniel | foto Pavel Fišer