Sedm statečných dorazilo do Slaného, jen nelítostný Calvera v mlze zabloudil

Slaný – 23. října
Nedělní ráno bylo zahaleno hustou mlhou a mírný mrazík byl neklamným znamením, že cesta do Slaného nebude žádnou příjemnou vyjížďkou, tím spíš když je známo, že mnoho řidičů se v silničním provozu chová jako by neexistovala žádná pravidla.  Je paradoxem, že pár kilometrů před královským středočeským městem se na obloze objevilo slunce v plné své kráse a tak těsně po deváté mohli členové realizačního týmu Štancl Speedway Academy  za vydatné pomoci rodičů frekventantů tréninkového kempu, ale i samotných mladých jezdců připravit malý ovál tak, aby jízdní podmínky byly adekvátní pokročilému ročnímu období.

 

Dnes se akademie utápěla v mlžném závoji
Dnes se akademie utápěla v mlžném závoji

Čtrnácté, předposlední dějství Štancl Speedway Academy začalo sice za jasného slunečního počasí, ale postupně hustá mlha dorazila i sem. A tak Jiří Štancl, který se tentokrát musel obejít bez Miroslava Rosůlka, jenž byl se Sportovním centrem mládeže při AK Slaný na JAWA CUPu v polské Toruni, mladým adeptům dal jasné pokyny, jak dnešní program bude probíhat. K dispozici měl ještě Zdeňka Kabeláče a Mgr. Otakara Večerku, kteří byli jeho prodlouženou rukou.

Závodní ovál bylo nutno nejprve připravit
Závodní ovál bylo nutno nejprve připravit

Do Slaného si dnes cestu prokousala sedmička mladých plošinářů. Bruno Belán se svým otcem měli od pátku dost starostí, aby stačili připravit svůj stroj. Nakonec vše zvládli a mohl tak po boku bojovně laděného Jaroslava Vaníčka a stálící ŠSA  Michala Bašteckého svádět bezpočet soubojů na dráze, kterou ke spokojenosti všech přítomných v průběhu tréninku dolaďoval Václav Buřič.

Jan Jeníček před Michalem Bašteckým
Jan Jeníček před Michalem Bašteckým

Nabitý víkend měl pardubický Jan Janíček, ten zvládl sobotní brigádu na svítkovském stadionu a odpoledne ještě zavítal do nedalekých Koštěnic,  aby se v neděli vydal se svým doprovodem do Slaného. Zde ho bohužel zradil jeho motocykl a tak tréninkové jízdy absolvoval na stroji, který je zde k dispozici od společnosti Shupa, jež se tak tímto podílí na tomto projektu.

Adam Nejezchleba v akci
Adam Nejezchleba v akci

Adam Nejezchleba opět potvrdil, že přes svůj nízký věk se dokáže  stylem jízdy vyrovnat starším závodníkům je jen škoda, že zatím k sobě nemá aspoň dva přibližně mladé soupeře. Adama v příštím
týdnu čeká  novinka v jeho sportovní kariéře. Vydá se na saské šroubky, aby absolvoval exhibiční jízdy na ledových kluzištích mladého motocyklového potěru.

Fyzická příprava je důležitá
Fyzická příprava je důležitá

Ze západu Čech opět dorazil Josef Černý, ten se zde začal objevovat až v samém závěru letošní sezóny. Ale jak je vidět, tréninkové metody Jiřího Štancla mu jdou k duhu a postupně si zvyká na prostředí tohoto sportu.

Sedmým statečným  byl dnes pětiletý Tony Katra, toho do Slaného doprovází jeho strýc Milan Šťastný, jinak mechanik plošináře pražské Markéty Ondřeje Smetany. Malý Tony sedlal motokrosový stroj, kterým se v mlžném oparu statečně po oválu proháněl.

Jiří Štancl se dnes musel obejít bez Miroslava Rosůlka
Jiří Štancl se dnes musel obejít bez Miroslava Rosůlka

Poslední díl tréninkového kempu se uskuteční vzhledem přeloženého chabařovického mítinku v neděli 30. října. Operativně tak realizační tým ŠSA reagoval na danou skutečnost. Jiří Štancl se popatnácté  vydá do Slaného na svoji akademii, kam jsou samozřejmě zváni všichni, kteří se jak sportovně, tak organizačně podíleli na její zdárné premiérové sezoně a dojde zde k vyhodnocení celého letošního ročníku.

Foto: Jiří Jeníček a Zdeněk Kabeláč