Podzim se hlásí o slovo a akademie jede pozvolna do cíle

Slaný – 24. září
Podzimní a závěrečná třetí část tréninkového projektu Štancl Speedway Academy, která měla včera na pořadu jedenácté pokračování, se sice termínově kryla, jak s třetím finálovým závodem o letošního mistra republiky jednotlivců v Plzni, tak i s rozlučkovým kláním na severu Čech v Liberci, ale vzhledem k tomu, že vzdálenost Slaný – Plzeň či Slaný – Liberec je při víkendovém provozu poměrně hravou záležitostí,  daly se tyto dvě akce s přehledem stihnout.

 

Pokyny Mistra Štancla
Pokyny Mistra Štancla

Slánský malý ovál byl po předešlých vydatných deštích a především vzdálenější rovinka silně podmáčená, ale vše spravilo několik koleček narychlo navezeného písku, který se postupně smykováním vpravil do stávajícího materiálu.

A po menším zdržení touto úpravou dráhy se mohli Jiří Štancl s Miroslavem Rosůlkem opět ujmout pomyslné taktovky, aby se naplno věnovali tomu, co mají v popisu práce u tohoto projektu.

Miroslav Rosůlek na startu
Miroslav Rosůlek na startu

Dalo by se říci, že tradičním inventářem slánského tréninkového kempu jsou mladí závodníci AK Markéta Praha Pavel Kuchař s Michalem Bašteckým, kteří mají poměrně vysoké procento svých
účastí. Po menší odmlce se dostavil Adam Nejezchleba, jehož otec se v pátek odpoledne ještě ujišťoval, zda se sobotní akce koná.

Adam Nejezchleba je pilným posluchačem akademie
Adam Nejezchleba je pilným posluchačem akademie

Domácí slánští jezdci Bruno Belan a Vojtěch Zamazal byli z tuzemských uchazečů poslední, kdo byl ochoten postoupit další plochodrážní tréninkovou porci. Další šestý účastník se  rekrutoval od našich německých sousedů. Jednalo se o Juliana Kunyho, který již před prázdninami do Slaného párkrát zavítal.

Pavel Kuchař jede před Bruno Belánem
Pavel Kuchař jede před Bruno Belánem

Mladí jezdci si postupně zvykali na náročnější podmínky, které jim malý ovál nachystal. Sice Bruno Belan se dvěma pády důvěrně seznámil s jeho tvrdostí, ale zdravotnice paní Zamazalová mohla naštěstí zůstat v klidu a nemusela v praxi předvést svoje znalosti z oboru, který na plochodrážních kolbištích neradi vidíme.

Adam Baštecký útočí vnějškem na Pavla Kuchaře
Adam Baštecký útočí vnějškem na Pavla Kuchaře

Šestice adeptů sportu levých zatáček měla dostatek prostoru k tomu, aby využila možnost si za ideálního počasí, které nejen ve Slaném v sobotu panovalo, patřičně zatrénovat pod bedlivým dohledem Jiřího Štancla a Miroslava Rosůlka, ale i před zraky Jiřího Bendy ze Shupy, která je partnerem tohoto projektu.

Do Slaného na další pokračování Štancl Speedway Academy zavítají mladí junioři opět příští sobotu 1. října, kdy bude na pořadu dvanáctý díl tohoto seriálu.

Foto: Václav Buřič